top of page
Untitled design (1)_1920x1080.jpg
MISSIO DEI
CE FACEM
TRĂIM ȘI TRANSMITEM MESAJUL LUI IISUS
ÎNTÂLNIRE DE CELEBRARE ȘI ECHIPARE
ÎN FIECARE DUMINICĂ, 17:00 - IULIU VALAORI 20

În Biblie vedem că oamenii lui Dumnezeu se întâlneau în mod regulat pentru a-L celebra pe El (Fapte 4:42). Duminica ne întâlnim cu biserica pentru a-L celebra pe Dumnezeu și binecuvântările Lui. De asemenea învățăm din Biblie și unii de la alții cum putem fi mai buni ucenici ai lui Iisus. În întâlnirile noastre ne manifestăm prin muzică, rugăciune, împărtășirea experiențelor din timpul săptămânii, socializare, ascultarea și comunicarea Cuvântului.

Verificați calendarul nostru pentru locația și ora la care vor avea loc următoarele întâlniri.

ÎNTÂLNIRE DE CELEBRARE ȘI ECHIPARE
Comunitati misionale.png
COMUNITĂȚI MISIONALE

Misiunea lui Dumnezeu este să restaureze toate lucrurile în și prin persoana lui Iisus Hristos. Instrumentul ales de El pentru a-și îndeplini această misiune este Biserica. Ea este familia lui Dumnezeu pe care a chemat-o la Sine și a trimis-o în lume pentru îndeplinirea misiunii Lui. Comunitățile Misionale sunt mijlocul principal prin care Missio Dei mobilizează oamenii împreună în misiune și îi conectează cu familia bisericii.

 

O comunitate misională este formată dintr-un nucleu de oameni dedicați (5-15 persoane), care trăiesc împreună ca o familie.

Ei sunt focalizați pe misiunea Lui Dumnezeu, fie că este vorba de colegi, prieteni, vecini sau grupuri de oameni care nu-L cunosc pe Iisus.

Prin aceste relații ne încurajăm și ne provocăm unii pe alții să ne asumăm noua identitate dată de Iisus Hristos și să ne trăim viața în așa fel încât să arătăm lumii cum este Dumnezeu

Viața bisericii se desfășoară preponderent în Comunitățile Misionale. Fiecare membru al familiei Missio Dei este implicat în mod activ într-un asemenea context. În ultimă instanță, ne dorim ca fiecare Comunitate Misională să crească și să se multiplice în mod repetat astfel încât orașul nostru să fie umplut de comunități de ucenici ai lui Iisus care se iubesc unii pe alții și duc mesajul lui Iisus celor ce sunt departe de El.

 

Pe harta de mai jos puteți vedea zona aproximativă unde se întâlnesc Comunitățile noastre misionale. Sub hartă veți găsi și modalități de a intra în legătură cu cineva din acea comunitate pentru mai multe detalii.

COMUNITĂȚI MISIONALE
GRUPURI MICI

Misiunea lui Dumnezeu este să restaureze toate lucrurile în și prin persoana lui Iisus Hristos. Instrumentul ales de El pentru a-și îndeplini această misiune este Biserica. În procesul de restaurare noi devenim tot mai mult ceea ce El a intenționat să fim. Această lucrare de restaurare nu se petrece în izolare, ci în comunitate. Nu creștem singuri, ci avem nevoie unii de alții.

 

Un Grup mic reprezintă forma de bază, indivizibilă, de existență a bisericii și anume două sau trei persoane în relație unii cu alții. Astfel, un Grup mic este format din 2-3 persoane de același sex, care se întâlnesc săptămânal pentru a se cunoaște și ajuta reciproc. Ei aplică Evanghelia unii în viețiile altora și își dau socoteală a crește în trairea noii identitâți in Hristos. 

GRUPURI MICI
900e8cfb-b544-411e-8861-4ff065770154.JPG

În grupurile mici nu ne menajăm unii pe alții și nu evităm întrebările dificile, ci căutăm să spunem adevărul în dragoste. 

Recomandarea noastră este ca un grup să nu crească mai mult de 3 persoane, ci mai degrabă să se multiplice în două grupuri a câte două persoane în momentul în care cel de-al patrulea participant se dovedește a fi dedicat procesului.

ELEMENTE ESENȚIALE
  • Păcatul este mărturisit într-o dare de socoteală reciprocă. Creștinii au nevoie unii de alții (Evrei 10:24-25). Există o tărie în relațiile clădite în jurul sprijinului reciproc. Mărturisirea păcatului pregătește pământul inimilor oamenilor pentru a primi Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare săptămână.

 

  • Scriptura este citită în mod repetitiv––în context și comunitate. Puterea acestei abordări este descătușarea Cuvântului lui Dumnezeu în viețile oamenilor. Iisus a spus clar că Biblia este sămânța noii vieți (Luca 8:11, 15). Fiecare grup decide ce va citi din Biblie în timpul săptămânii. Scopul este creearea unui apetit intern pentru Cuvântul lui Dumnezeu, așa că este preferabil să se aleagă o porțiune mai mare din Scriptură. Citirea repetitivă a cărților din Biblie, în context si comunitate va aduce o răsplată bogată.

  • Rugăciunea specifică și regulată pentru oamenii care nu Îl urmează pe Iisus. Fiecare membru al grupului ar trebui să identifice două sau trei persoane pe care Duhul Sfânt li le-a pus pe inimă si care au nevoie de Iisus. Toți se roagă săptămânal pentru oamenii de pe listă. Cei ce încep să-L caute pe Cristos devin candidați perfecți pentru următorul grup și multiplicarea poate avea loc în mod natural și spontan și întreg grupul se poate bucura de acest proces.

3.png

De ce să ne îngrijim de nevoile altora? De ce să proclamăm mesajul lui Iisus?

Pentru mulți, creștinismul este o povară greu de purtat. Deseori crestinii traiesc motivați de datorie, vină, rușine sau autojustificare în loc de bucurie și recunoștință. Apostolul Pavel, în 1 Corinteni 5:14, ne spune că dragostea lui Hristos este cea care ne constrânge să nu mai trăim pentru noi înșine, ci pentru cei din jurul nostru, de dragul lui Iisus. Când experimentezi dragostea Lui, nu poți să o ții doar pentru tine.

În Missio Dei ne dorim să-L ascultăm și să-L urmăm pe Iisus motivați de dragostea și sacrificiul Lui. Cautăm să-L reprezentăm pe Iisus din recunoștință pentru felul în care El ne-a reprezentat pe noi, murind în locul nostru pentru ca astfel noi să devenim parte din familia lui Dumnezeu (Ioan 1:11-13).

bottom of page