top of page
3.jpg

Noi credem că Iisus Își cheamă biserica să poarte de grija categoriilor defavorizate, oamenilor aflați în nevoie și a celor ce nu se pot ajuta pe ei înșiși. Acesta a fost exemplul lui Iisus și o trăsătură definitorie a Bisericii de-a lungul istoriei ei.

Noi, ca biserică locală, suntem limitați în ceea ce putem face în orașul nostru, dar bucuroși de existența unor organizații specializate cu care putem colabora. Mai jos veți găsi câteva organizații pe care noi le recomandăm și domeniul în care ei activează.

1617909_206143926241762_286034491_o.jpg
REDEVENIM
Cum s-a născut proiectul "Redevenim"?

Numele meu este Cosmin Dinu și sunt doar unul dintre reprezentanții Asociației ”Tineri pentru Tineri România” care crede cu tărie în realizarea acestui proiect.

Eu pot spune că m-am bucurat de o existență liniștită, într-un context favorabil unei dezvoltări armonioase. M-am născut în București și am avut șansa de a crește într-un mediu echilibrat, înconjurat de dragoste, într-o familie ce a știut să mă învețe să fiu, înainte de toate, om. 

Însă, pentru multe din persoanele fără adăpost pe care le regăsim pe străzile Bucureștiului de astăzi, o viață ca aceea pe care am trăit-o eu nu rămâne mai mult decât un vis frumos.

Și totuși, oare nu merită și ei o a doua șansă? Oare nu ar trebui să ne oprim o clipă și să ne întrebăm dacă nu am putea dărui și altora măcar puțin din binele ce ne-a fost dat din plin, din timpul și resursele de care dispunem?

Sperăm că ne veți fi alături în încercarea noastră de a oferi persoanelor fără adăpost șansa reintegrării sociale, pentru a le reda speranța, demnitatea și pentru a-i ajuta să redevină  cetățeni inde- pendenți. 

O puteți face sprijinind activitatea centrului de tranziție pe care l-am înființat cu acest scop în cadrul proiectului nostru.  

xavier-mouton-photographie-MRWHSKimBJk-u
ALIANȚA ROMÂNIA FĂRĂ ORFANI
O familie pentru fiecare copil!

ALIANȚA ROMÂNIA FĂRĂ ORFANI unește organizații nonguvernamentale, biserici, firme, persoane publice și private având un singur scop: fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie.

Dorința noastră este ca, lucrând împreună, să inspirăm și să echipăm oamenii “să facă binele, să caute dreptatea, să ajute pe cei oprimați” și mai ales “să aibă grijă de orfani”. Printre inițiativele noastre se numără Summitul anual ARFO, tabăra ReFresh, “Duminica Orfanului” și “Consorțiul de instruire pentru înțelegerea și tratarea traumei”.

Mai mult decât să creeze un program, ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Visăm astfel ca România să devină o țară de oameni care investesc timpul, talentele și resursele lor pentru îngrijirea acestor copii.

Ce poți face tu? 

Informează-te: intră în această lume, cunoaște copii care au nevoie de o familie, vorbește cu specialiști și familii adoptive. 

Sprijină o familie adoptivă/ de plasament sau sprijină o organizație care susține adopțiile (cu timp, finanțe, încurajare, expertiză, etc.). 

Fă demersurile necesare pentru a adopta, a lua în plasament sau a deveni asistent maternal. 

Implică-te într-un grup local.

Sprijină financiar activitatea ARFO sau a altor organizații care se implică în această zonă 

Screenshot 2020-05-05 at 17.53.07.png
jessica-rockowitz-E4USFFAc_9A-unsplash.j
89845501_1480058725486130_17620685772355
CLIMB AGAIN
Cine suntem?

Viziunea Climb Again este să ofere o șansă la o viață normală persoanelor cu dizabilități, creându-le un cadru în care să își poată atinge potențialul, la fel cum fac persoanele fără dizabilități.

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată Federației Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), fondată și condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă. Încă din 2014 Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kineto și fizioterapie și psihologie pentru copii și tineri cu deficiențe.

featured-image_0.jpg
Screenshot 2020-05-06 at 18.02.41.png
bottom of page