top of page

Iisus liniștește furtuna



Dacă ne lăsăm purtați în episodul din Biblie care povestește despre felul în care Iisus liniștește furtuna, sigur plecăm de acolo cu niște lecții valoroase de încredere și ascultare.

Nu-i așa că e puțin curios felul în care Iisus alege să îi învețe pe ucenici lecții care ne sunt utile și nouă în anul 2020?

Întrebările atât de pertinente ale ucenicilor ne macină pe fiecare dintre noi și formele căpătate sunt diferite însă rădăcina lor e aceeași:


1. Cine este acesta de îl ascultă vântul și marea?


și


2. Învățătorule, nu îți pasă că pierim?


Răspunsul la prima întrebare îl găsim tot pe paginile Bibliei și răspunsul e Dumnezeul Creator.


Iov 38:8-11

8 Cine a închis marea cu porţi,

când a ţâşnit din pântece,

9 când i-am făcut îmbrăcăminte din nori

şi am înfăşat-o în întuneric gros,

10 când i-am pus hotare,

zăvoare şi porţi,

11 când i-am zis: «Până aici să vii, să nu treci mai departe,

aici să se oprească mândria valurilor tale!»?


Ne dăm noi seama că Iisus chiar a existat, a făcut toate minunile enumerate în Biblie și și-a desăvârșit lucrarea murind pe cruce pentru a ne oferi iertarea păcatelor? Acesta e Iisus!

A doua întrebare e mai actuală decât am crede la prima vedere și ne urmărește încă de la începutul umanității. Nu-i așa că cel puțin o dată am identificat îndoială în copiii noștri vizavi de dragostea noastră ca părinți?


Eram săptămâna trecută în mașină cu fetița noastră și era foarte supărată că nu o mai lăsam să se joace pe telefon.


După insistențe care au durat cam toată porțiunea de autostradă din Alba până la Sibiu (da, devine lungă atunci când un copil repetă același lucru de 10000 de ori), ea a concluzionat plângând: „Nu mai ești mama mea, ești o vrăjitoare.”


Ei bine, cam așa suntem și noi în relație cu Dumnezeu de prea multe ori și valurile vieții ne fac să ne îndoim de dragostea Lui pentru noi.

Ce lucru incredibil a făcut Iisus potolind cea mai înspăimântătoare furtună din viața noastră – cea cauzată de păcat.

A luat pedeapsa ce apăsa pe umerii noștri și a purtat-o la cruce dar la fel ca și în cazul ucenicilor, trebuie să credem că El e Dumnezeu Creator și Dumnezeu Răscumpărător.


53 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page