top of page

Vremuri grele – obstacole sau oportunități?

Actualizată în: 2 iun. 2020

Probabil că unele dintre cele mai marcante povești auzite de către fiecare dintre noi sunt cele ale oamenilor care la un moment dat au trecut prin vremuri grele – fie depășirea unui sezon de boală, poate ieșirea dintr-o criza financiară, o despărțire dureroasă de cineva drag sau o depresie care părea că nu se mai termină.


Atunci când la orizont apar amenințări, pericole, posibile pierderi, ne întrebăm ce este cu adevărat important ?



Odată identificate elementele cele mai importante, ne focalizăm pe ele deși în « vremuri de relaxare » tendința e de a ne concentra pe lucrurile mai puțin importante.


Adevărul e că situațiile grele ne oferă oportunități pe care viața obișnuită nu le oferă dar ele sunt descoperite doar de către cei care au răbdarea și intenționalitatea de a le vedea.


Astfel, putem deveni mai cumpătați, mai atenți cu folosirea resurselor noastre de orice fel, redescoperim părți neglijate de prea mult timp (reordonarea priorităților, citit, meditat, oprirea din alergarea continuă în care suntem mulți dintre noi) și altele.


Care sunt pentru tine beneficiile din spatele limitărilor, amenințărilor sau pierderilor din această situație dificilă?


Situațiile dificile ne oferă ocazia de a acorda atenție persoanei noastre mai mult decât realizărilor sau posesiunilor noastre.


Astfel de vremuri ne arată că cine suntem este mult mai important decât ce avem sau ce am realizat. Realizările noastre pot aduce frustrare datorită oamenilor, posesiunile noastre sunt influențate de piață și crize uneori însă cel mai mare control îl avem asupra a ceea ce devenim.


Biblia ne oferă indicații specifice legat de cum putem crește în caracter sau altfel spus, în asemănarea cu Iisus.


În Romani 8 : 28 ni se spune că « toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu » și aici intră și perioadele de criză, durere și suferință.


Dar ce înseamnă atunci acest bine ? Binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu este să devină tot mai asemanatori cu Iisus și deseori asta înseamnă scoaterea din zona de confort, renunțarea la planurile noastre sau chiar traversarea unei perioade de suferință.


Dar un asemenea mod de lucru nu ar fi o surpriza la Dumnezeu. El este specialist în așa ceva.


Trebuie să ne gândim la faptul că cel mai mare act de injustiție a fost transformat de către Dumnezeu în cel mai mare act de har.


Noi știm! Nu este nicio surpriză! Avem încredere că Dumnezeu este la lucru în spatele oricărei situații și prin urmare, suntem activi în folosirea situațiilor dificile pentru a crește în asemănarea cu Iisus.


Experimentând dragostea Lui, trecând împreună cu El prin situațiile grele, primim putere și răbdare de la El astfel încât să fim mai mult decât biruitori prin El. Nu doar facem față, nu doar supraviețuim ci creștem, câștigăm, rămânem cu beneficii în urma situațiilor dificile.

Suntem în pragul celei mai mari sărbători a creștinătății și ceea ce s-a întâmplat la cruce e cea mai mare dovadă de dragoste pe care o putem experimenta vreodată iar ea a venit « îmbrăcată » în cea mai mare suferință.


Manuscris preluat din predica lui Adiel Bunescu


Autor: Laura Dinu

144 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page