top of page
Poza scriitoruluiBiserica MissioDei

Comunitatea 1 Decembrie

Actualizată în: 2 dec. 2020



Bine ai venit la Comunitatea 1 Decembrie: Lavi, Corneliu, Harri, Marc, Corinetta, Moni, Miha M., Ana, Theo, Jess, Ștefan, Sarah+8, Virgil și Miha P.! Ne găsești de obicei într-o casă plină de copii energici, cu pop-corn cald, un decor drăguț la intrare, mereu în ton cu sezonul sau sărbătoriții, și o ușă care te așteaptă descuiată de fiecare dată, tu trebuie doar să intri.


Ne place să ne salutăm cu o îmbrățișare și să fim împreună în fiecare joi seara, așa că anul acesta a fost plin de provocări din cauza pandemiei care s-a așezat deasupra contextelor diferite în care ne aflam deja fiecare. Întâlnirile pe Zoom au fost și sunt în continuare o provocare, dar suntem mulțumitori că, în mare parte din acest an, ne-am putut vedea față în față fiind binecuvântați cu spațiu atât în interior cât și în exterior.


Cât timp nu ne-am putut întâlni am continuat să ne conectăm pe Zoom și prin mesajele scrise pe grupul de Whatsapp. Am avut și Zoom cu jocuri și a fost o seară în care am reinventat Ț.O.M.A.P.A.N. 😁. Am preluat de la o altă comunitate ideea de a ne ruga pentru o persoană pe zi, iar Corinetta și Miha M. ne amintesc printr-un mesaj zilnic. Ne-am încurajat cu versete și provocări (de exemplu să trimitem pe grup o poză cu ceva care să reprezinte cuvântul “pace”, am trimis câte o melodie de închinare, etc), dar am făcut și „concurs” de copt clătite 🤣.


După ce am putut ieși din case, am avut o seară foarte faină de închinare prin muzică în curte, am deschis invitația și către alte Comunități și ne-am bucurat să petrecem acest timp cântând împreună după o pauză așa de lungă. Ne-am bucurat și de alte activități în natură: o ieșire în vechea formulă, cu Comunitatea Unirii, la picnic în parc, o excursie de o zi la munte cu toată Comunitatea și povești în parc cu o parte din fete atunci când restul grupului nu a putut participa la întâlnire.

Într-un an în care toate lucrurile au fost date peste cap și, în plus, ne-am confruntat personal cu prierderea unor membrii ai familiei, nesiguranță financiară, boli în familia apropiată și extinsă, mâini rupte, dureri și boli în propriul trup, durere emoțională și anxietate, am căutat constant să petrecem timp împreună și să ne reamintim Adevărul unii altora. Am trecut prin seria de 4G – God is: Good, Glorious, Great, Gracious (Dumnezeu este Bun, Glorios, Măreț, plin de Har). La fiecare întâlnire unul din noi a pregătit întrebări și ne-a ghidat prin discuții. A fost foarte benefic să auzim adevăruri pe care le înțelegem rațional, exprimate în situații practice și specifice din viețile noastre. Ne-am spus unii altora întrebările cu care ne confruntăm legat de aceste adevăruri și ne-am provocat la o aplicare mai concretă în lucrurile mici, zilnice. Seria despre relații, abordată cu toată biserica, a creat un cadru potrivit pentru a ne analiza felul în care interacționăm cu persoanele apropiate din viața noastră. Să vedem dacă sunt relații pe care le-am neglijat sau care ne lipsesc complet, dar ar fi important pentru noi să le avem.


În ultima perioadă ne provocăm să facem o prioritate zilnică din timpul personal petrecut cu Dumnezeu. Am observat că, în perioada aceasta în care ritmurile normale ale vieții au fost perturbate, ne este mai ușor să ne începem ziua, sau să fim prinși cu alte lucruri. Astfel ne-am asumat ca grup să petrecem zilnic acest timp indiferent când este sau cât este, și să scriem pe grupul de Whatsapp un mesaj scurt de tipul „Eu acum am terminat de citit.”. Deși poate părea tehnic și ușor impersonal, disciplina unei singure săptămâni a adus beneficii evidente. Am avut mai multe mesaje de încurajare care au curs din timpul nostru cu Dumnezeu, o mai bună conștientizare a lipsei acestui timp în zilele în care nu am reușit să îl avem, și, în final, am simțit că ne luptăm împreună pentru acest lucru important în viața fiecăruia. Este o provocare pe care o continuăm pentru că ne încurajează să ne susținem unii pe alții în acest fel. Acum, că știm zilnic acest mic detaliu personal din ziua celorlalți, devine mai natural să ne spunem și alte lucruri care ni se întâmplă sau pe care le experimentăm pe parcursul zilei.


Este în continuare o provocare să menținem un „împreună” sănătos, care să slujească bine fiecare persoană din comunitate. Uneori este mai greu, însă vedem valoare în lucrurile pe care le putem învăța în momentele respective și pe care le putem învăța numai împreună.


Autor: Miha Popa

Adaptare: Lavi Vinatoru




198 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page