top of page

Comunitatea Titan – Noi, în familie, mâncăm



Hey hey! Noi suntem Comunitatea Titan, sau Titanii, cum ne mai place să ne numim și suntem cealaltă jumătate desprinsă din Comunitatea Polonă, după procesul de multiplicare de la începutul acestui an.

“Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” (Filipeni 1:6).


După multiplicare, prima noastră întâlnire de familie a fost una de brainstorming, căutând idei pentru direcția în care urma să se îndrepte comunitatea noastră în perioada următoare. Deși toți fuseserăm anterior parte a unei comunități, știam pe ce se bazează aceasta și ne cunoșteam deja între noi, a fost necesar să o luăm oarecum de la 0. Ne-am axat pe stabilirea și organizarea întâlnirilor noastre, gândirea împreună a unor modalități care ne-ar ajuta în mod real să trăim identitatea de Ambasadori - individual, dar și împreună - și să ducem Evanghelia mai departe, celor ce nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Fiind la început de drum, am ales să ne focalizăm, inițial, mai mult pe creșterea identității de familie, să ajungem să ne cunoaștem profund, real și personal. Am căutat să fim vulnerabili cu privire la problemele și încercările actuale, dar și la cele trecute, care ne-au format în umblarea noastră de până acum.

“Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră” (Psalmul 68:19)


Din păcate, am apucat să ne vedem doar de câteva ori înainte de pandemie, fiind apoi nevoiți să mutăm întâlnirile noastre în mediul on-line. Am început să ne spunem pe rând poveștile de viață, ca într-o familie, unde ajungi să-l cunoști întru totul pe celălalt.

La fiecare întâlnire, unul dintre noi își spunea povestea, iar apoi ‘bombardam’ persoana respectivă cu versete, adevăruri despre Dumnezeu, încurajări și rugăciuni. În săptămâna care urma, căutam să ne rugăm pentru persoana respectivă, îmbinând astfel poveștile noastre de viață cu rugăciunea și Cuvântul lui Dumnezeu.

“Ce aţi învăţat, ce aţi primit și auzit de la mine și ce aţi văzut în mine, faceţi. Și Dumnezeul păcii va fi cu voi.” (Filipeni 4:9)


Mai mult, pentru că într-o familie nu vorbim doar despre un singur lucru, am reușit să combinăm poveștile de viață și cu alte activități în timpul săptămânii. Am avut o săptămână în care fiecare persoană a împărtășit ce i-a vorbit Dumnezeu din Cuvântul Său și nu numai, ca încurajare unii pentru ceilalți în perioada lungă de carantină. A fost tare fain să avem zilnic versete, devoționale, melodii care să curgă pe grupul nostru de WhatsApp, rămânând astfel conectați cu El și unii cu alții. O să găsiți presărate și aici părți din versetele și încurajările noastre din acea perioadă, luate de pe grupul nostru, sperând astfel să vă binecuvântăm și pe voi, care faceți parte din familie, cu adevărul Lui.

“Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune.” (Romani 12:12)



Ca într-o familie, ne-am serbat zilele de naștere împreună, cu motive de rugăciune, cântece, jocuri și voie bună (da, tot online). Am avut și întâlniri separate de femei și bărbați, întâlniri în cadrul cărora am avut discuții cu impact despre „Ce înseamnă să fii bărbat” sau ”Minciuni vs Adevăr în perioada de căsnicie/singleness”. Așa s-a născut ideea de Tuesday Updates, ceea ce presupunea ca în fiecare marți fiecare să trimită o poză făcută de el sau cu el și să povestească ce a făcut în ziua respectivă. De ce? Pentru că ne place să știm ce mai fac cei din familia noastră, ce mai lucrează, ce lucruri noi mai învață, ce mai gătesc sau ce se mai joacă. Deci da, pe grupul nostru, printre multele poze cu noi (din copilărie sau diverse etape ale vieții - pe care le-am împărtășit când ne-am spus poveștile), există și poze cu mâncare sau cu noi mâncând, se pot observa poze cu Ezra (bebelușul comunității) în diferite ipostaze, poze cu ochelari rupți (tot de Ezra), poze cu desene, vase de ceramică handmade, cursuri, jocuri, rețete și muuulte altele pe care le păstrăm pentru noi deocamdată.



Odată ce am putut să ne întâlnim în siguranță, am continuat cu poveștile spuse în aer liber, în parcuri, cu zile de relaxare și joacă, cu mese delicioase în familie, gătite de familia Rusnac. Deși în perioada verii ne-am văzut o data la două săptămâni, am încurajat mereu invitațiile spontane și inițiativele de a petrece timp împreună, pe lângă întâlnirea obișnuită de comunitate. Așa au apărut seri de filme, de fifa pentru baieți sau de făcut unghiile pentru fete, pentru că într-o familie nu toate întâlnirile sunt programate.


Totuși, dacă vreți să mai știți ceva despre noi, este că ne place foaaarte mult să mâncăm. Din fericire, avem între noi oameni care ne răsfață la fiecare întâlnire cu ceva bun făcut de ei, persoane pentru care suntem extrem de mulțumitori.

Recent, Heidi s-a alăturat comunității noastre, ea venind din Anglia pentru a fi aici în misiune; ne bucurăm mult să o avem alături de noi la întâlniri și să auzim viziunea ei plină de har.


Ce ne propunem mai departe? Să terminăm de spus poveștile de viață, să organizăm mai multe întalniri doar de fete/băieți și ne rugăm să creștem tot mai mult în identitatea de familie. Vrem să continuăm drumul de Ambasadori (sau ’Titani’) ai lui Hristos, preferabil cât mai mult off-line (mai ales dacă există mâncare). Ne dorim să ascultăm vocea Lui Dumnezeu în perioada care urmează, să credem ceea ce spune El despre noi că suntem și să trăim constant în adevărul Lui. Suntem foarte curioși de drumul pe care Dumnezeu îl are pentru această familie a noastră.

“Dacă Eu mărturisesc despre Mine Însumi, mărturia Mea nu este adevărată. Este un Altul care mărturisește despre Mine; și știu că mărturisirea pe care o face El despre Mine este adevărată.” (Ioan 5:31-32)

Autor: Oana Necea

Adaptare: Lavi Vinatoru

165 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page