top of page

Comunitatea Polonă - povestea unui nou început



Salut,


Comunitatea Polonă aici. Nu, nu avem nici o treabă cu Polonia, doar obișnuim să ne întâlnim foarte des pe strada Polonă.


La începutul acestui an am trecut printr-o multiplicare (multiplicare = atunci când o comunitate foarte mare, ca număr de membri, se transformă în două comunități mai mici), comunitatea noastră crescând foarte mult în ultimii ani. Astfel, am pornit într-o formulă nouă, dar cu o parte din oamenii care erau deja de la început. Fiind într-un număr mai mic de această dată, am vrut să creăm un spațiu în care să ne putem cunoaște mai îndeaproape. Astfel am început să ne spunem poveștile de viață și să ne descoperim unii pe alții și pe Dumnezeu în viețile noastre.


Vulnerabilitatea ne-a ajutat să ne înțelegem mai bine și am învățat să ne iubim și să ne slujim mai mult și mai eficient.

Pandemia ne-a prins la început pe drumul acesta nou, dar nu am renunțat la întâlnirile noastre pe care le-am mutat online. Printre poveștile de viață ale fiecăruia am inclus și întâlniri în care studiam un tip de relație din viața unui om. Astfel am văzut ce spune Evanghelia despre relațiile de prietenie si despre cele cu familia. Urmează să vedem cum influențează Evanghelia relațiile romantice și, în final, cea mai importantă relație din viața unui om -> relația cu Dumnezeu. De-a lungul întâlnirilor noastre am discutat și despre provocările întâlnite în viața de zi cu zi. După primele doua teme am făcut un follow up despre angajamentele luate la finalul serilor de discuții și ne-am rugat unii pentru alții. A fost foarte fain să vedem cum Dumnezeu a răspuns rugăciunilor noastre și am reușit să facem pași înspre anumite persoane și consolidarea relațiilor.


Nu ne-a fost ușor să fim departe fizic unii de alții pe perioada restricțiilor, dar când legea ne-a permis am reînceput să ne vedem. Ne-am bucurat de prezența fiecăruia, dar cel mai mult ne-am putut bucura de rugăciune și de rostirea Cuvântului lui Dumnezeu unii altora.


În toată această perioadă, cu restricții și incertitudine, singurul cuplu căsătorit din comunitatea noastră a trecut printr-un proces de renovare a apartamentului. De curând am avut bucuria să-i putem sluji cu lucrurile care au ținut de mutat și finalizat detalii. Încă o dată am experimentat ce înseamnă să ai o familie atunci când familia de origine îți este departe.


Tot în perioada aceasta ne-am rugat lui Dumnezeu să ne descopere o oportunitate de slujire în afara comunității noastre, în orașul acesta. Plimbându-ne prin oraș ne-am rugat ca Dumnezeu să ne folosească, iar noi să ne lăsăm conduși de El. Ne-am rugat pentru orașul nostru, am adus mulțumire pentru toate lucrurile bune pe care ni le oferă și I-am cerut lui Dumnezeu să aducă restaurare în zonele deficitare. Ne-am rugat pentru țara noastră și pentru decizii bune în continuare.


Un lucru pe care ne-am dorit să-l facem, în ciuda acestei distanțări, a fost să ținem aproape de oamenii din viața noastră care nu au o relație cu Iisus. Astfel, am invitat la întâlnirile noastre oameni cu care ne-am dorit să împărtășim viețile noastre și viața comunității. Ruben, unul dintre băieții din comunitate, este “our star ambassador”. Suntem încântați, motivați și încurajați de modul în care el este atât de sincer cu credința lui și că nu evită nici o ocazie să spună Evanghelia și altora.


Un alt mod în care ne-am bucurat în această perioadă a fost o excursie la mare. De-a lungul timpului, am văzut cum ieșirea din contextul săptămânal și angajarea în activități recreative poate clădi relațiile dintre noi. Este o mare bucurie să te lași cunoscut atât în lucruri adânci, dar și în lucruri mici din viața de zi cu zi, iar ieșirile din ritmul cotidian sunt o adevărată încântare și o gură de aer proaspăt pentru noi.


Nu știm ce ne rezervă viitorul, dar avem încredere în Dumnezeu și în faptul că El este Cel care susține lumea noastră și este în controlul fiecărui lucru, inclusiv comunitatea noastră. Învățăm să fim alături unii pentru alții, atât în vremuri de bucurie, dar și în vremuri grele. Ne încurajăm în rugăciune și în Cuvântul lui Dumnezeu.


Text: Lorena Vasiloaia

Adaptare: Lavi Vinatoru


209 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page